Informacje

Informacje 2012-06-13

Dega z Teraz Polska

Paprykarz Szczeciński i Ryba (śledź) po grecku firmy Dega z Karnieszewic koło Koszalina zostały Laureatami konkursu Teraz Polska w kategorii Produkty.

Produkcja w firmie Dega /fot.: archiwum / Produkcja w firmie Dega /fot.: archiwum /

- Jesteśmy przekonani, że to prestiżowe wyróżnienie otrzymane w dwudziestym roku naszej działalności produkcyjnej i w dwudziestym roku działalności Fundacji Godła Teraz Polska to uwieńczenie wielu lat dynamicznego rozwoju - mówi  Emilia Modlińska, prezes firmy, która odebrała konkursowe certyfikaty podczas gali w warszawskim Teatrze Wielkim.

Przedsiębiorstwo Dega istnieje na rynku przetwórstwa spożywczego od listopada 1992 roku. Założycielami firmy są Emilia i Krzysztof Modlińscy, Andrzej Borowski i Stanisław Obławski. Siedziba firmy mieści się w Karnieszewicach, koło Koszalina. Od 1999 roku DEGA jest zakładem pracy chronionej, a od 2008 roku spółką akcyjną. Firma zatrudnia ok. 200 osób z czego 40 proc. stanowią osoby niepełnosprawne.

Dega produkuje sałatki warzywne, mięsne i śledziowe oraz przetwory rybne: konserwy, galarety, ryby w zalewach i w bardzo popularnych w Polsce sosach greckich oraz węgierskich. Oferta firmy obejmuje ponad 170 produktów, które sprzedawane są w całej Polsce i za granicą.

mab

Tematy: Koszalin (27) | rynek spożywczy (17) | Dega (1) |
aktualizowano: 2012-07-12 14:23
Wszystkich rekordów:

Społeczność