Informacje
Już jest. Pierwszy od czasu wybuchu pandemii numer Świata Biznesu
Po pierwszym szoku biznes wraca do działania. Jednak wiele firm musi dostosować się do nowych warunków.
Przeczytaj Świat Biznesu nr 7-9/2020 w wersji PDF
Najnowsze wydanie magazynu gospodarczego Pomorza Zachodniego otwiera rozmowa z Samirem Zeairem, ordynatorem Oddziału Chirurgii Ogólnej, Chirurgii Naczyniowej i Transplantacyjnej Szpitala Wojewódzkiego w Szczecinie, wojewódzkim konsultantem do spraw chirurgii naczyniowej, a zarazem właścicielem sieci restauracji Aramia. Chirurg, prywatnie miłośnik jedzenia, a przy tym działający wspólnie z rodziną restaurator, odpowiadał na pytania o skutki pandemii dla służby zdrowia oraz biznesu gastronomicznego.
Po nietypowym sezonie turystycznym redakcja Świata Biznesu zorganizowała dyskusję na temat tego w jaki sposób koronawirus wpłynął na ten sektor gospodarki i czy wsparcie antykryzysowe pomogło przedsiębiorcom przetrwać najtrudniejszy okres. W dyskusji uczestniczyli: Magdalena Bulikowska, kierownik Biura ds. Rozwoju Potencjału Turystycznego Regionu w Urzędzie Marszałkowskim, dr Marta Sidorkiewicz, pracownik naukowy Zespołu Turystyki i Hotelarstwa Instytutu Zarządzania Wydziału Ekonomii, Finansów i Zarządzania Uniwersytetu Szczecińskiego, Agnieszka Skulinets, dyrektor ds. operacyjnych hotelu Novotel & Ibis Szczecin Centrum oraz Wojciech Furmanek, dyrektor generalny sanatorium San w Kołobrzegu.
Jak co numer warto także przeczytać felietony: prof. Stanisława Flejterskiego, dr hab. Jacka Batóga i prof. Dariusza Zarzeckiego. W Karuzeli Kadrowej poznamy szefów: Polskiej Fundacji Przedsiębiorczości, Akademii Sztuki, Kuriera Szczecińskiego i firmy Autodoc Logistics. W lifestyle'owej części magazynu przeczytamy o operze i golfie.
Przeczytaj Świat Biznesu nr 7-9/2020 w wersji PDF
mab