Już jest. Pierwszy od czasu wybuchu pandemii numer Świata Biznesu
Po pierwszym szoku biznes wraca do działania. Jednak wiele firm musi dostosować się do nowych warunków.
Przeczytaj Świat Biznesu nr 7-9/2020 w wersji PDF
Najnowsze wydanie magazynu gospodarczego Pomorza Zachodniego otwiera rozmowa z Samirem Zeairem, ordynatorem Oddziału Chirurgii Ogólnej, Chirurgii Naczyniowej i Transplantacyjnej Szpitala Wojewódzkiego w Szczecinie, wojewódzkim konsultantem do spraw chirurgii naczyniowej, a zarazem właścicielem sieci restauracji Aramia. Chirurg, prywatnie miłośnik jedzenia, a przy tym działający wspólnie z rodziną restaurator, odpowiadał na pytania o skutki pandemii dla służby zdrowia oraz biznesu gastronomicznego.
Po nietypowym sezonie turystycznym redakcja Świata Biznesu zorganizowała dyskusję na temat tego w jaki sposób koronawirus wpłynął na ten sektor gospodarki i czy wsparcie antykryzysowe pomogło przedsiębiorcom przetrwać najtrudniejszy okres. W dyskusji uczestniczyli: Magdalena Bulikowska, kierownik Biura ds. Rozwoju Potencjału Turystycznego Regionu w Urzędzie Marszałkowskim, dr Marta Sidorkiewicz, pracownik naukowy Zespołu Turystyki i Hotelarstwa Instytutu Zarządzania Wydziału Ekonomii, Finansów i Zarządzania Uniwersytetu Szczecińskiego, Agnieszka Skulinets, dyrektor ds. operacyjnych hotelu Novotel & Ibis Szczecin Centrum oraz Wojciech Furmanek, dyrektor generalny sanatorium San w Kołobrzegu.
Jak co numer warto także przeczytać felietony: prof. Stanisława Flejterskiego, dr hab. Jacka Batóga i prof. Dariusza Zarzeckiego. W Karuzeli Kadrowej poznamy szefów: Polskiej Fundacji Przedsiębiorczości, Akademii Sztuki, Kuriera Szczecińskiego i firmy Autodoc Logistics. W lifestyle'owej części magazynu przeczytamy o operze i golfie.
Przeczytaj Świat Biznesu nr 7-9/2020 w wersji PDF
mab