Informacje

Informacje 2009-04-20

Bosman na lato

Niepasteryzowane piwo ma być hitem szczecińskiego browaru podczas lata - okresu największych żniw tej branży.
Dyrektor Michał Gotowała wznosi toast Niepasteryzowanym /fot. mab/ Dyrektor Michał Gotowała wznosi toast Niepasteryzowanym /fot. mab/
Michał Gotowała, dyrektor browaru wyjaśnia dziennikarzom proces warzenia piwa /fot. mab
Michał Gotowała, dyrektor browaru wyjaśnia dziennikarzom proces warzenia piwa /fot. mab

Bosman Niepasteryzowany ma ośmiotygodniowy termin przydatności do spożycia.

- Przeprowadziliśmy badania konsumenckie przed wprowadzeniem niepasteryzowanego na rynek. Według respondentów takie piwo podkreśla regionalizm browaru i kojarzy się ze świeżością - mówi Michał Gotowała, dyrektor browaru Szczecin. - Produkcja piwa niepasteryzowanego o krótszym terminie przydatności do spożycia świadczy o jakości browaru w zakresie produkcji i logistyki.

Niepasteryzowane  można będzie kupić do sierpnia w Szczecinie i okolicach oraz nad morzem. Dostępne będzie w półlitrowych butelkach. Piwo będzie promowane hasłem „Świeże, prosto z browaru”. Dyrektor szczecińskiego browaru nie podaje prognoz dotyczących sprzedaży nowego produktu.

Szczeciński browar, należący do duńskiej grupy Carlsberg, szczyci się ponadto srebrnym medalem dla piwa Bosman Specjal przyznanym niedawno w konkursie Monde Selection. Konkurs odbywa się nieprzerwanie od 1961 roku. Podczas konkursu spośród produktów spożywczych wytwarzanych na całym świecie wyłaniane są te najlepszej, sprawdzonej jakości. Oceny dokonuje niezależna i najstarsza na świecie organizacja badająca jakość produktów – Instytut Jakości Monde Selection. W składzie jury oceniającej jakość i walory smakowe piwnych trunków znajdują się profesjonaliści i naukowcy wyspecjalizowani w dziedzinie browarnictwa. Bosman Specjal został poddany badaniom laboratoryjnym i oceniony pod kątem jakości i walorów smakowych.

mab

Tematy: rynek spożywczy (17) | browar bosman (5) | Michał Gotowała (1) |
utworzono : 2009-04-20 15:36
Wszystkich rekordów:

Społeczność